Upcycling

Eén van mijn wensen voor 2023 is: bewustere keuzes maken. Ja, naaien is mijn hobby en doe ik het liefst elke dag. Maar heb ik niet al genoeg kleren? Ga ik deze blouse naaien omdat ik 'm nodig heb, of alleen omdat ik het maken heel leuk vind? En als ik deze blouse naai, heb ik dan ook een nieuwe trui/broek/schoenen nodig, omdat niks matcht? En waarvan ga ik de blouse naaien; van een mooie stof die wel even meegaat, of van dit goedkope lapje dat na een paar keer wassen eigenlijk al niet meer zo mooi is?  Allemaal vragen die ik mezelf ga stellen en waarin ik jou hopelijk mee ga krijgen. Ik wil jou dit hele jaar inspireren om niet steeds maar te gaan voor meer, maar voor beter.


Upcycling, recycling, hergebruik, een nieuw leven inblazen, noem het zoals je wil, maar mijn punt is: kunnen we, in plaats van starten met een nieuwe lap stof,  ook kleding of kussenslopen/tote bags maken van stof die al bestaat?

Ik heb deze kerst bijvoorbeeld in een blouse van een oude pyjama van de Hema rondgelopen en mijn dochter in een rokje van diezelfde pyjama 🤭 (context: leuke pyjama, maar jeukte als de pest vanwege de lurex draden). Ik maakte er een filmpje over op mijn Instagram, klik op de foto hieronder voor dat filmpje.

Ook vermaakte ik een tuinbroek die ik een paar jaar geleden naaide maar nooit droeg omdat 'ie verticaal een beetje krap zat (if you know what I mean...). Dat had ik serieus eerder moeten doen, want nu is deze broek hard op weg om een favoriet te worden! Klik op de foto hieronder voor een filmpje over dat project.

Als je een beetje kunt naaien, en weet hoe een broek of overhemd in elkaar zit, heb je zo'n projectje zo voor elkaar. En het hoeft ook niet helemaal perfect te zijn hè? Komend jaar wil ik jou op de hoogte houden van mijn upcycle projecten. Doe je met me mee? Ik vermoed dat we elkaar wel kunnen inspireren, dus laten we #teamstudiodotterupcycle gebruiken wanneer je je project op Instagram deelt!

Kun je nog niet (zo goed) naaien? Ik help je graag met mijn online cursussen op weg! Zo is er de Beginnersgids, en de cursussen over De Broek en Het Overhemd.

 

 

Bestellingen worden op dinsdag en vrijdag verzonden || Gratis verzenden vanaf €99.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Studio Dotter nieuwsbrief en ontvang elke 2 weken handige naaitips en nieuws uit de stoffenwinkel!
Aanmelden
© 2017 - 2023 Studio Dotter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel