Moira Jumpsuit, met mouwen

De hele wereld maakte al een Moira Jumpsuit  (Fibre Mood 18), maar ik had nog geen tijd gevonden (hoe al die andere Instagrammers dat doen is mij trouwens een raadsel, maar dat is iets voor een andere keer...). Afgelopen meivakantie is het me echter toch gelukt, maar dan wel eentje op mijn manier.


De aanpassingen die ik heb gedaan:
✂️ het bovenlijfje heb ik aan de onderkant (in de taille, waar het aan de broek vast wordt gemaakt) 4 centimeter verlengd (ik ben 1.79cm en de romplengte van een standaard patroon is voor mij altijd te kort en dat zit met name in mijn bovenlijf)
✂️ ik heb de broek aan de bovenzijde 2 centimeter verhoogd (zelfde verhaal)
✂️halverwege de pijp, op kniehoogte heb ik er 8 centimeter tussengelegd, om de pijp te verlengen. Ik ben nog niet helemaal ready voor de korte pijpen van tegenwoordig. 🙈
✂️de belangrijkste aanpassing is de toevoeging van een mouw! Zo past het pak veel beter bij wat mijn ideale kledingstuk is!

Met behulp van mijn uitleg in de online naaicursus Patroontekenen: Mouwen kun jij zelf ook heel eenvoudig patronen op deze manier aanpassen! Je maakt een mouw als die er niet is, of verandert een mouw wanneer jij vindt dat het mooier kan! Meer informatie over die cursus vind je hier.

Ik maakte ook een (best wel lange) video over het ontwerpen en naaien van die mouwen: ook die is leuk om aan te zetten terwijl je iets voor jezelf aan het maken bent 😃

Stof: Lucie Cedar van Atelier Brunette

 

Bestellingen worden op dinsdag en vrijdag verzonden || Gratis verzenden vanaf €99.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Studio Dotter nieuwsbrief en ontvang elke 2 weken handige naaitips en nieuws uit de stoffenwinkel!
Aanmelden
© 2017 - 2023 Studio Dotter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel