Het Anti-Lubberende-Boorden-Beleid in actie! Lees je even mee? Misschien steek je er nog wat van op.

Hier heb ik m'n boordjes, gesneden op basis van de kwaliteit van de boordstof: nu neem ik 75% van de halsomtrek en polsomtrek. Ik verdeel de halsboord in 4 en doe dat ook met m'n voor- en achterpand.

Ik zet de spelden bij de mouw aan de binnenkant (zo kan ik 'in de cirkel' naaien en stik ik niet per ongelijk m'n mouw dicht ) en ik zet de spelden van de halsboord aan de buitenkant. 

 

Waarom? Ik wil graag een gelijkmatig halsboordje en dat lukte me maar niet als ik op 1cm van de kant stikte. Op de 4e foto zie je hoe ik het nu doe: ik zet m'n persvoet op de vouwrand en m'n naald helemaal naar rechts. Zo kan ik veel beter zorgen dat alles links van mijn naald recht is: wat er verder rechts gebeurt is dan bijzaak. ? Het kan zijn dat je dan wel de naadwaarde aan moet passen, afhankelijk van hoever je naald naar rechts kan.  Dit kan overigens helaas alleen als je naaimachine de naald helemaal naar rechts kan zetten...

Vervolgens werk ik de rand af met de lock (kan ook met een zigzag), goed strijken en dan nog even doorstikken: met een rechte steek, lengte 3 tot 4, op een paar mm van de rand. Doe je dit niet, zul je zien dat de boord naar buiten gaat vallen. Ik doe dit overigens niet met de polsboorden: mij te veel gepruts in dat kleine cirkeltje en die boorden blijven meestal wel goed op hun plaats ?

Heb jij een vraag over je boorden? Stuur gerust een bericht!

Stof is de Swan Lake van Lillestoff

 

Bestellingen worden op dinsdag en vrijdag verzonden || Gratis verzenden vanaf €99.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Studio Dotter nieuwsbrief en ontvang elke 2 weken handige naaitips en nieuws uit de stoffenwinkel!
Aanmelden
© 2017 - 2023 Studio Dotter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel